[SOMBOR] Kiropraktika u našem gradu!

[SOMBOR] Kiropraktika u našem gradu! Ukoliko patite od bola u leđima ili krstima mi možemo da vam pomognemo.

Bol nastaje usled:
👉Spazma muskulature kičme
👉Upale ili subluksacije fasetnih zglobova
👉Prolapsa ili uklještenja diska
👉Kompresije diska na koren nerva
👉Upale ili subluksacije sakroilijačnog zgloba
👉Spazma m.piriformisa i išijasa

U 🌞🌞Studiju Spretnjak🌞🌞 najefikasniji tretman protiv bola! Tretman traje oko 45 minuta i podrazumeva prolazak kroz tri različite faze.

U prvom boksu koristimo pulsno elektromagnetno polje niskog intenziteta 🧲🧲🧲 sa aplikatorom u vidu prostrirke. Destvo magneta je relaksirajuće na muskulaturu i umirujuće na nervni sistem💆💆💆. U najvećem broju slučajeva u toku tretmana na prostirci primenjujemo cervikalnu pumpu čije dejstvo pozicionira vrat u fiziološki položaj i vraća cervikalnu lordozu – prirodnu krivinu vrata.

U drugom boksu koristimo pulsno elektromagnetno polje visokog intenziteta kojim tretirajamo meka tkiva, što izaziva elektromagnetni šok mišića i njihovu aktivaciju te zagrevanje tkiva i pumpanje rezidualnih materja u limfotok. Takođe, dijagnostička primena ove “funkcionalne magnetne rezonance” je otkrivanje akutnih artritisa i uklještenja medjupršljenskih diskova. Istovremeno koristimo i perkusioni pištolj čiji udarni talasi razbijaju priraslice u mekim tkivima a duboka masaža kompletira pripremu pred kiropraktiku.

U trećem boksu vršimo manualne terapijske procedure.🙌👐🙌 Nakon uobičajenog ortopedsko neurološkog testiranja pristupa se nameštanju prvo grudne zatim lumbalne kičme, sakroilijačnog zgloba, zatim vratnih pršljenova a nakon toga gornji i donji ekstremiteti – ramena laktovi i šake, kukovi kolena i stopala. Ukoliko se tokom nameštanja uoče upalne promene u mišićima ili tetivama primenjuju se graston i active release tehnike. Na kraju, ukoliko je potrebno, predlaže se set standardnih vežbi za stanje koje se tretira, uglavnom istezanja i jačanja muskulature. I predlaže regulacija ishrane i neka opšta suplementacija.

U najvećem broju slučajeva jedan tretman u Studiju Spretnjak dovodi do značajnog poboljšanja tegoba,🎇🎇 a dodatni tretmani su potrebni za akutna, izrazito bolna stanja kao i u slučaju podsvesne napetosti i otpora klijenta koji dolazi prvi put.

👉Kiropraktika predstavlja idealan izbor za sve one koji nemaju vremena i novca (i živaca) za dugotrajno medicinsko lečenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *