Kiropraktika je i više nego priznata

Kiropraktika je na našim prostorima oduvek povezivana sa samoukim ili neformalno obrazovanim “kostolomcima”. Prava, naučno zasnovana kiropraktika je ustanovljena tokom dvadesetog veka širom Severne Amerike. Od 1987. je zvanično uspostavljena saradnja izmedju institucija kiropraktike i regularne medicine. Nažalost, u našim uslovima lekari najčešće ne poznaju i ne priznaju benefite kiropraktičarskog tretmana uglavnom se oslanjajući na loša iskustva pacijenata tretiranih od strane “narodskih terapeuta”.

Statistički podaci u SAD ukazuju da se profesionalne greške koje rezultuju pogoršanjem stanja i/ili invaliditetom pacijenta čak 8 puta češće događaju doktorima medicine nego kiropraktičarima, pa je i iznos za osiguranje od stručne greške u SAD za ordinacije doktora medicine višestruko (od 10 do 20 puta) veći nego za ordinacije gde se sprovode kiropraktičarski tretmani.

Ukoliko se plašite “nameštanja” vratnog ili bilo kog drugog dela kičme ili tela to ne mora da znači da ne treba da nam se obratite. Studio Spretnjak osim usluga kiropraktike nudi i tretmane različitim aparatima (P.E.M.F., PosturePump, hladna plazma) koji svojim dejstvom dovode do olakšavanja tegoba u najrazličitijim stanjima muskuloskeletnog i nervnog sistema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *